Home

Welkom op de site, vakantiehuisbuitenland.com

Orihuela-Costa staat internationaal bekend om zijn playas met mooie witte zandstranden en helder water, kreken (calas), die afgewisseld worden door hoge steile kliffen (acantilados). Veel zandstranden zijn onderscheiden met de prestigieuze Blauwe Vlag, vanwege de beschikbaarheid en aanwezigheid van vele faciliteiten, zoals vlonders op sommige stranden, strandwachttorens, ehbo-posten en douches.

In Orihuela-Costa zijn 6 zandstranden.

In de palmen stad Elche staan naar schatting totaal 300.000 palmen, de grootste concentratie palmbomen van Europa, merendeels dadelpalmen. De Huerto del Cura is een lustoord, een kunstzinnig aangelegde palmentuin. De dadelpalmen en andere palmensoorten, die tot 30 meter hoogte reiken, zijn er op smaakvolle wijze aangevuld met cactussen, agaven, granaatappel- en vijgenbomen. Zeker de moeite waard om er eens naar toe te gaan.

In Orhuela Costa is er sinds 2011 een gloednieuw groot winkelcentrum La Zenia Boulevard gebouwd. Er is van alles te koop. Of ga in Torrevieja naar Habeneras een ander groot winkelcentrum.

Lekker een dagje uit met de kinderen? Dan zult u zich zeker niet vervelen want er zijn genoeg mooie en leuke dingen om samen te doen. Naast het waterpretpark Aquopolis in Torrevieja zelf, is er in Elche safaripark Rio Safari, de watervallen van Algar nabij Callossa d En Sarria, waterpark Aqualandia in Benidorm en het themapark Terra Mitaca ook in Benidorm.